5 Temmuz 2010 Pazartesi

Gece notları

Aslında yine Serdar Turgut yazacaktım ama az önce kardeşimin bloğuna bakarken Tanyanın 8 saat önceki yazı ve resimlerini gördüm. yorum yazmayı denedim ama yine beceremedim. Ne kadar şirin birşey olmuş öyle. Bende tuhaf bir amcayım; Aliş'i iki defa gördüm, bir doğduğunda bir hastayken beni ziyarete geldiğinde.Ama ben böyleyim , hep söylerim, annemlerle altlı üstlü aynı evde otururken bile onları 15-20 gün görmediğim olurdu. Ama severim, uzaktanda olsa severim.  Aliş bana kardeş çocuğundan çok ikinci bir torun olduğuna göre,(aramızda 66 yaş fark var) onu daha sık görmeliyiz.

Lütfen bugünkü Serdar Turgut'u okuyun. Kendisini eskiden olduğu gibi "kültürel marksist" tanıtımıyla, CHP'nin tarih içinde ne için köylüden ve dinden uzaklaşmış gibi göründüğünü ve bundan öncelikle eski DP'nin '50 seçimlerinde nasıl yararlandığını yazmış.
Özetle şöyle; Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk ekonomisi yok gibi. Savaş sonrası ekonomik buhran dolayısıyla dış yardım imkansız.
Yurt içi yaratılabilecek yegane kaynak, dönemin tek üreticisi  ziraat yani köylü.
Bu uğurda köylünün yarattığı değere el konuldu ve yaratılan kaynak büyük yatırım hamlesi için kullanıldı.
Bu ekonomik başarının bedeli olarak bu sömürülme nedenlerini bilemeyen köylü CHP' ye karşı tavır aldı.
Bu halktan uzaklaşma, halkın değerlerindende kopma olarak algılandı.
Halk değerleri denilince ilk akla gelen din olduğundan, CHP ve rejimin dine karşı gibi algılanmasının nedeni ekonomiktir.

Hakikaten, kendide söylediği gibi S:T.' nin az ama öz yazdığı ciddi yazılardan biri.

Dolayısıyla, Kılıçlaroğlu eğer CHP'ye, çok daha önemlisi Türkiyeye hizmet etmek istiyorsa, siperlerde dolaşıp ayakta durarak s.... yarıştırıp siper yüksekliği polemiği yaratacağına halkın beynine yukarıdaki gerçekleri sokmalıdır.

Bu gece yazdıklarım bile moralimi bozmuyor çünkü bugün kulüpte saat 15: 00'te tenis oynayan biri '33 biri '38 doğumlu iki ahbabımla tenis anılarımızı yadettik.
Kendini genç hissetmek kadar güzel birşey olmasa gerek!!!

2 yorum:

  1. canımın içi ,hakikaten Aliş'de bize torun gibi yaaaaa

    YanıtlaSil
  2. hahha aliş hakkaten çok şekerleşti, hepimiz senin bizi nasıl sevdiğini biliriz sen merak etme
    CHP işte kimsenin bilmediği köylü meselesi iyi ki yazdın buraya abi...
    gelelim kılıcdaroğlu'na talih kuşu hiç umulmadık şekilde başına kondu. şimdi bakalım bu talih kuşunu akıllı ve doğru kullanacak mı zira bu kuş tün memleketin de geleceğini ilgilendiriyor. siper falan hikaye, ama en azında oralara gitmek oralarda bulunmak ve de bunu halkın bilmesi elbette önemli. işi çok zor akıllı olsun yeter.

    YanıtlaSil