3 Temmuz 2010 Cumartesi

Ivır zıvır

Son 7-8 gündür çok meşgulum tembellikle. Evde yalnızım konuşacak kimse yok. Tandon sakatlığı var o nedenle tenis yok. Son kalp problemleri nedeniyle ve birazda Fulyanın gayretiyle içki yasak. dolayısıyla içkiye meze olan müzik tek başına çekilmiyor o da yok. O hale geldimki gazete sayfasını çevirmeye bile üşeniyorum. Bu nedenle şimdi Ajans Press kolay geliyor. Bu arada çoğu köşe yazarlarının isimlerini, okumasam bile tıklayınca kendimce bir mukayese yaptım. Sizde aynı şeyi yapın, bakalım ne kadarı  için aynı fikirdeyiz.
Sabık gen. yayın md.'leri ile başlayayım; ben Ertuğrul Özkök'ü sevmiyorum bana çok yapmacık ve kendini beğenmiş geliyor. Eskiden pahalı şaraplardan başka şarap tanımazdı. Ancak ne zaman makul fiyatlı şaraplar onların tabiriyle "in" oldu, Sevilen, Turasan vs. gibi şaraplar önem kazandı. Ayrıca Hürriyet gazetesinde yıllarca gyy olarak kalmak uğruna Ecevit çizgisinden ne kadar saptığıortada. Devamlı Paris muhabbetleri ve '68 kuşağı da sıktı. Bence artık ihtiyaç kalmadığı ve riskli olduğu için yönetiminde kabuluyla mevkiyi terketti. Zaten artık bazı şeyleri yazmaya korktuğunu tv canlı yayınında kendisi açıkladı.
Yine sabık gyy' lerden Serdar Turgut'a bayılıyorum. Zaten o karakterde birinin gyy olması tuhafıma gitmişti . Ama o zaman bile bir ciddi başyazı ve birde kendini sevdiren ara sayfa yazısı ile tarzını devam ettirmişti. Belkide ST'yi biraz kendime benzettiğimden seviyorum. İçkiyi seven ama markasını reklam etmeyen, karısından hafif çekindiğini alenen beyan eden, eğitimini eski bohem yaşamını abartmayan olması bana biraz beni hatırlatıyor.
Emin Çölaşanı sevmiyorum, çoğu gerçek olsa bile müsamahasız, katı ve incelikten yazıyor. Bekir Çoşkun hem sert hemde esprili muhalif yazılar yazar. Sempatiktir. Ama son zamanlardaki favori politik köşe yazarım, Yılmaz Özdil. Yumuşak, fevkalade esprili, ama nokta atışlı yazılar.
Oral Eğin'i sevmiyorum. Belki biraz önyargı ama tipinide, konuşmasınıda, konuları ele alış şeklinide sevmiyorum. Kanat Atkayanın müzik zevki ve bilgisine bayılıyorum. ayrıca arkadaş muhabbetleride çok hoş.Birde son zamanlarda okuduğum Yiğit Bulut var. Hem siyasi hemde ekonomi yazıyor. Uzun süre AKP'nin yanlışlarını eleştirmesine rağmen, bazı doğrularıda yazması güzel.
Ahmet Hakan hoş. Mahalle değiştirme ve Nişantaşı vatandaşlığını güzel kullanıyor. Ama son zamanlardaki RTE ile ilgili (AKP dışı) yarı açık güzellemeler ilginç.
Ayşe Armanı unuttuğumu zannetmeyin, ama unutmak istiyorum.
Bu kadar.

3 yorum:

  1. canımın içi,bu kadar yanlızlığından bahsedersen,sana kıyamayıp gelirim haaa..Sen aslında yanlızlığı ve dinginliği seversin..tadını çıkar...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel tarafsız ve de rahat tanımlamalar....
    Abi bak keyfine...

    YanıtlaSil
  3. Yılmaz Özdil'den bende keyif alıyorum..çok hemde..

    Adaya bekliyoruz..Yalnızlıktan sıkılmasanız da:)

    YanıtlaSil