1 Temmuz 2010 Perşembe

Sevgili kardeşim, herhalde bilgisayar özürlü olduğuma senide inandıramamışım.  Tavsiye ettiğin yayınlama işini Fulyaya anlattım, oda durumu farkedip işi hallettiğini söyledi. İkinizde sağolun, artık bende yazdıklarım hakkındaki yorumları okuyabileceğim. Senin bloglarına gelince, tabii hepsini okuyorum ancak daha nasıl yorum yayınlanır faslına gelmediğimden sadece yorumu kendi kendime yapıyorum. Gün gelecek evvelAllah onuda becereceğiz. Geçen gün kitapçıda Eski Göztepe ile ilgili bir kitap gördüm resimlerde vardı. şöyle bakarken dıkkat ettim eski denilen resimlerin çoğu '60'lardan kalma. kitaba baktığımı gören kasiyer hanım "ne güzelmiş eski hali " dedi. Tabii şimdiki halinden daha güzel, ancak dediğin doğru ana babamızdan ilk ağızdan öğrendiklerimizi ve kendi gördüklerimizi(hiç değilse Göztepe ve Kadıköy hk.) anlatmak lazım.
Bu arada eski bloglarınla ilgili şakayla karışık birşey hatırlatayım; genel görünüme uygun olarak ŞH/ Şirketi Hayriye güzel bir benzetme. Ama hatırlatayım, erkek tarafından sülalen şirketin ilk ortaklarından. Neyse umarımki, gidiş bize o günleri bile aratmaz.

1 yorum:

  1. bu yazıya bir yorum gönderdim ama gidip gitmediğini bilemiyorum eğer alını ise bu ikinciyi iptal edelim.
    Yorumum şöyleydi; Abiciğim, yazına teşekkürler, senden 50'li, &0'lı yıllara ait çiftehavuzlar, Göztepe, Bağdat caddesi ( önce ve sonra)Kadıköy ve hatta aynı döneme ait Rbert Kolej anılarını da bekliyoruz.
    Gelelim eski yazılarımdan birindeki ŞH kısaltasına, benim derdim "şirket-i hayriye" adının kullanılmasında değil ( kaldı ki burada bile bazı çekincelerim olabilir) ama asıl dert şu ki, nu ŞH kısaltması, "şehir hatları mı? " yoksa " şirket-i hayriye mi?" bunu kimse doğru olarak söyleyemöiyor, işte buradaki şark kurnazlığı beni sinirlendiren. yoksa denizcilikte eski gemi adlarının yeniden verilmesi bir gelenektir....

    YanıtlaSil