4 Ağustos 2010 Çarşamba

Anılar

Dün gece bir şeyler okumak için kütüphaneyi karıştırırken, ne zamandır bakmadığım "the centenary encyclopedia of automobiles" gözüme takıldı. Şöyle bir bakayım dedim ve tabii hatıralar canlandı. Amcamın Ford Consul'u, babaannemin '51 model Buick Super Eight ve daha sonra hızından dolayı çok sevdiğim '53 Oldsmobile 88'i. Daha sonra ilk arabam olan '54 jaguar XK 140. Le Mans 24 saat kazanmış tam bir spor araba idi. Hala sattığıma pişmanımdır.
Ama bütün bunlar arasında benim için çok özel yeri olan ve hiç unutmadığım bir otomobil var; ilk kullandığım babamın arabası, Citroen 7CV. CV cheveu vapour yani buhar beygir gücü manasına geliyor. Dünyada devrilmeyen araba olarak şöhret yapmıştı ve bizimkininde Anadolu yakası kızları arasında epey şöhreti vardı. Şimdi olmayan Bağdat caddesi Göztepe ışıklarındaki, Sami abi'nin Türk Petrolundan 250 Krş.lik (benzinin litresi 25 Krş idi) benzin alır, kendimizi gidiş geliş olan Bağdat caddesinin sakin, asude yollarına atardık.
Hiç unutmadığım birşeyde, kızlı erkekli 7 kişi Şileye denize gitmemizdir.
Sadece genç olmak için değil , ama o günlerin Kadıköyünü yaşamak için neler vermezdim bilemessiniz.

2 yorum:

  1. Abicim
    ne adar şanslıyım ki o araba benim de ilk kullandığım araba olmuştu
    12 yaşında bana onun üzerinde herşeyi kolaylaştırarak anlatıp şıp diye öğretmiştin
    senden ricam o kadıköy ve caddeyi bol bol anlatman blogda.... o kadar az bilen kaldı ki

    YanıtlaSil
  2. Ersinciğim, aile büyüklerimiz Osmanlıyı, sarayları, uzatmayalım eskileri anlatırken zaman zaman ne kadar büyütüyorlar derdim. Aynı duruma düşmemek için kimseye aynı duyguları hissettirmek istemiyorum.

    YanıtlaSil