12 Ağustos 2010 Perşembe

Bugün kulübe eski arkadaşlardan biri geldi. Laf lafı açtı, rahmetli Ömer Akça'ya geldi. Eve geldikten sonra Ömer ve hatıralara daldım. '62 '63 senelerinde bizim yaşlarda pek araba kullanan ve pek trafik olmadığından, babalarımızın arabasını kullanırken karşılaşır ve pek sevişmezdik. Sonra tanıştırıldık ve ahbap değil arkadaş olduk. Hiç evlenmedi. Hep, ben bu kızları anlamıyorum, eğlenelim diyorum, onlar evlenelim anlıyor derdi.İnce uzun boylu, çok zarif giyinen biriydi. Tam bir kötü zaman dostuydu. Hani kuruşunu bozdurur duruşunu bozdurmaz denen mert biriydi. Hayatımdaki en önemli iki kadınıda bana tanıştıran oydu. Biri kuzeni karım Fulya ki beraberliğimizi önceleri ona söylememiştik, diğeri oğlumun annesi. Annesine çok düşkün, fevkalade güzel yemek yapıp misafir ağırlayan biri idi. Ömer'i uzun anlatsam fıkra ve espri dolu bir roman olur, ama oda maalesef iyiler erken ölür kaidesini bozamadı ve genç yaşta yaşadığı gibi tertemiz öldü.

3 yorum:

  1. Ya,hey gidi Ömer abi hey !!!!Hayatında acaba bir kişiyi kırmışmıydı ?Sanmıyorum !!!!!Benim hayatımda da bana hep ağabeylik yapmıştı..Dediğin gibi en önemlisi bizi evlendirmişti..

    YanıtlaSil
  2. Canikom , bir de Ömer abinin benim başım ağrıdıkça ''ya önemli değil merak etme beynin teşekkül ediyor'' lafını hiç unutamam..

    YanıtlaSil
  3. hey allah ya ömer abi ne hoş adamdı zarşf bir insandı yaşlansa yaşlılık ta çok yakışacaktı kendisine eminim
    ışık içinde yatsın

    YanıtlaSil